HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ford Bakım Periyotları

16-07-2022 17:50
Ford Bakım Periyotları

Ford Bakım Periyotları Parçalar sürekli olarak periyodik bakımdan geçmesi gereken ürünler olarak bilinmektedir. Ford marka araçlarının ve parçalarının periyodik bakım zamanları araçlardaki sahip olunan motorların türlerine göre değişebilmektedir. Aynı zamanda motorda kullanılacak olan yağ viskozitesi gibi durumlara göre de değişmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman Euro 6 motor segmentlere ait Ford periyodik bakım zamanları 15000 kilometre olmaktadır. Bunun dışında Euro 5 motor segmentine ait Ford bakım periyotları ise 10000 kilometre olarak bilinmektedir.

  Ford Bakım Periyotları

 Ford marka araçlardaki yağ değişim sürecinin periyodik bakım aralıkları içerisinde bulunan viskozite özelliğini kaybetmesi ile birlikte başlamaktadır. Bu görev kaybolduğu takdirde yüzeyde tutunma oranı gitgide düşmektedir. Ford Bakım Periyotları Bundan dolayı meydana gelebilecek tamir masraflarının önüne geçilmesi için muhakkak yılda bir kere yağ değişim sürecinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Ford marka araçlarında bulunan v kayışı değişimleri ise genele bakıldığı zaman 80000 kilometrede görülebilmektedir.

 Bu araçlar genel anlamda 5 yaşından büyük araçlar olarak da bilinmektedir. Kayış zaman içerisinde sertleşebilmektedir. Ford Bakım Periyotları Bu sertleşmenin sonucunda çatlamaların meydana gelmemesi için muhakkak takip edilerek değiştirilmesi gerekmektedir. Bu tarz birçok malzemenin uygun servis noktalarında değiştirilmesi araçların kalitesi açısından önemli olmaktadır. Burada bulunan zincirlerin sesli çalışması zorlayıcı etkisini ortaya koymaktadır.

 Zincirin sesi çalışmasını duyan bir kişi muhakkak gerektiği yerde zincirin değiştirilmesini istemektedir. Bu zincirler arabaları çalışma sürelerine yol gidiş gelişlerine göre değişim anlamında farklılaşabilmektedir. Arabaların iyi bir şekilde çalışması isteniyorsa bakımlar kesinlikle aksatılmamalıdır. Tüm Ford Yedek Parça ürünlerinin tamamını bizden alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.